Pötibör Bisküvi Kaç Kalori

pötibör bisküvi kaç kalori
pötibör bisküvi kaç kalori

Tanışıklığımızın çocukluğumuza dayandığı belki de tek bisküvi türü olan pötibör bisküvi, yetişkinliğimizde de çay ve kahve saatlerimizin lezzetli atıştırmalığı olarak yaşamlarımızda yer almaya devam ediyor. Ancak pötibör bisküviyle arkadaşlığımız ta çocukluğumuza dayandığı için pötibör bisküvinin kalori değerleri tüketirken hiç aklımıza gelmez. Hatta diyet yapanlar dahi pötibör bisküviyi o kadar masum görür ki pötibör bisküviyi tükettikten sonra aldığı kaloriyi hesaba katmaz.

Arkadaşlığımız her ne kadar çocukluğumuza dayansa da pötibör bisküvinin kalori değerleri bakımından o kadar da masum olmadığını söylememiz gerekiyor. Çaya batırarak tüketmeye bayıldığımız pötibör bisküvinin kalori değerleri bir ara öğüne denk gelmektedir. Peki, pötibör bisküvi kaç kalori? Pötibör bisküviyle hazırlanan ve yapımı çok kolay olduğu için sık tükettiğimiz mozaik ya da pudingli pötibör pasta kaç kalori? Pötibör bisküvinin sizleri hayretlere düşürecek kalori değerlerini öğrenmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

İçerik Başlıkları

Pötibör Bisküvi Kaç Kalori

İçeriğinde bol miktarda karbonhidrat ve yağ barındıran pötibör bisküviyi diyabet hastaları ile diyet yapanların tüketmemesi ya da çok sınırlı sayıda tüketmesi gerekir. Sizleri fazla merak içerisinde bırakmadan ‘Pötibör bisküvi kaç kalori?’ sorusunun yanıtıyla sizleri baş başa bırakıyoruz.

  • 1 gram gelen pötibör bisküvi 4 kalori değerindedir.
  • 6 gram gelen orta boy 1 tane pötibör bisküvi 26 kalori değerindedir.
  • 30 gram gelen 5 tane pötibör bisküvi 130 kalori değerindedir.
  • 100 gram gelen pötibör bisküvi 437 kalori değerindedir. Bu günlük alınması gereken kalori miktarının yaklaşık yüzde 22’sine tekabül eder.
  • 175 gram gelen 1 paket pötibör bisküvi 766 kalori değerindedir. Kalori değerlerinin yüzde 73’ünü karbonhidratlar, yüzde 20’sini yağlar ve yüzde 7’sini proteinler oluşturmaktadır.

Pötibör Bisküvili Pasta Kaç Kalori

  • 1 gram gelen pötibör bisküvili pasta 2 kalori değerindedir.
  • 220 gram gelen orta 1 dilim pötibör bisküvili pasta 361 kalori değerindedir. Kalori değerlerinin yüzde 66’sını karbonhidratlar, yüzde 21’ini yağlar ve yüzde 13’ünü proteinler oluşturmaktadır.
  • 260 gram gelen pudingli bir porsiyon pötibör bisküvili pasta 426 kalori değerindedir. Günlük alınması gereken kalori miktarının ortalama 2000 kalori olduğu düşünüldüğü zaman pötibör bisküvili pastanın çok dikkatli tüketilmesi gerektiği daha iyi anlaşılır.
  • Bu kalori değerlerini öğrendikten sonra hepimizin bayılarak tükettiği pötibör bisküvili pastanın kalori değerlerini düşürmek için ne yapabileceğinizi düşünmeye başladığınızın farkındayız. Pötibör bisküvili pastayı evinizde kepekli pötibör bisküvi ve ev yapımı pudingle hazırlayarak kalori değerlerini düşürmeniz mümkün.
  • Pötibör bisküviyle hazırlanan mozaik pastanın tek 1 porsiyonu ise 331 kalori değerindedir.
pötibör bisküvili pasta kaç kalori
pötibör bisküvili pasta kaç kalori

Ülker Pötibör Bisküvi Kaç Kalori

100 gram gelen Ülker pötibör bisküvi ortalama 454 kalori değerindedir. Kalori değerlerinin yüzde 67’sini karbonhidratlar, yüzde 27’sini yağlar ve yüzde 7’sini ise proteinler oluşturmaktadır. Besin değerlerinde ise 75,5 gram karbonhidrat, 13,5 gram yağ ve 7,6 gram protein bulunmaktadır.

Torku Pötibör Bisküvi Kaç Kalori

100 gram gelen Torku pötibör bisküvi ortalama 452 kalori değerindedir. Kalori değerlerinin yüzde 69’unu karbonhidratlar, yüzde 26’sını yağlar ve yüzde 5’ini proteinler oluşturmaktadır. Besin değerlerinde ise 78,5 gram karbonhidrat, 13 gram yağ ve 5,3 gram protein vardır.

Pötibör Bisküvi Besin Değerleri

  • Pötibör bisküvinin içeriğinde lif, protein, karbonhidrat, potasyum, yağ, demir ve kalsiyum bol miktarda bulunmaktadır. Pötibör bisküvinin kalori değerlerinin yaklaşık yüzde 73’ünü karbonhidratlar oluşturmaktadır.
  • 100 gram pötibör bisküvinin içeriğindeki 80 gram karbonhidrat, günlük alınması gereken karbonhidrat miktarının yaklaşık yüzde 27’sini karşılamaktadır.
  • Yine 100 gram pötibör bisküvinin içeriğindeki 8 gram protein, günlük protein gereksiniminin yüzde 15’ini karşılar.
  • 100 gram gelen pötibör bisküvinin içeriğindeki 0,9 gram lif ise günlük lif gereksiniminin yüzde 4’üne tekabül eder.
  • 100 gram pötibör bisküvinin içeriğinde barındırdığı 10 gram yağ ise günlük yağ gereksiniminin yüzde 15’ine karşılık gelir.
  • 100 gram pötibör bisküvinin içeriğindeki potasyum miktarı 346 mg, demir miktarı 6,4 mg ve kalsiyum miktarı 74 mg civarındadır. Bu oranlara bakıldığı zaman 100 gram pötibör bisküvi günlük kalsiyum gereksiniminin yüzde 10’unu, kalsiyum gereksiniminin yüzde 7’sini ve demir gereksiniminin yüzde 36’sını karşılar.

Pötibör Bisküvi Kilo Aldırır mı?

Özellikle diyet yapanların çocukluk arkadaşı pötibör bisküviden vazgeçmesi çok zor olduğu için ‘Pötibör bisküvi kilo aldırır mı?’ sorusunu çok sık araştırdığına neredeyse hepimiz tanıklık etmişizdir. Yukarıda kalori değerlerini ve besin içeriklerini paylaştığımız pötibör bisküvinin ne kadar yüksek kalori değerlerine sahip olduğunu ve içeriğinde bol miktarda karbonhidrat ve yağ ihtiva ettiğini artık sizlerde biliyorsunuz. Pötibör bisküvinin kilo aldırmadığını söylemeyi çok isterdik ama bu seferde sizleri yanıltmış olacaktık. Ayrıca pötibör bisküviden diyabet hastalarının uzak durması gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.

 

    

Önceki İçerikEkler Kaç Kalori
Sonraki İçerikTarçının Faydaları Nelerdir