En Güzel Yemek Tarifleri

Bezelye Kaç Kalori

bezelye kaç kalori

bezelye kaç kalori

Bahar aylarında tezgahlarda taze bezelye olarak yerini alan sadece ülkemizde değil, dünyada da çok fazla tüketilen bezelye, ana yemek ve yardımcı yemek olarak sağlıklı ve dengeli olarak beslenmek isteyenlerin beslenme programlarında yer almaktadır. Düşük kalori değerleriyle zayıflamada da çok önemli bir yardımcı olan bezelyenin diyet yemeklerinde de sıkça yer aldığını görüyoruz.

Hasat edildikten sonra lezzetini çok kısa bir süre içerisinde kaybeden bezelyenin ya kurutularak ya da dondurularak saklanması gerekmektedir. Bezelyenin bu dezavantajından dolayı dünyada üretilen bezelyenin sadece yüzde 5 gibi ufak bir kısmı taze olarak tüketilir.

Peki, ‘Bezelye kaç kalori?’ Bezelyenin kalori değerlerine geçmeden önce şunu belirtmek gerekir ki bezelyenin kendisi düşük kalorili bir besin olsa da hazırlanan tarife göre kalori değerleri yükselebilir. Şimdi bezelyenin sağlığa faydaları ile konumuza giriş yapalım.

Bezelyenin Sağlığa Faydaları

Yeşil rengiyle tam bir sağlık deposu olan bezelyenin içeriğinde bulunan çok sayıdaki vitamin ve mineral başta kalp sağlığı olmak üzere cilt sağlığına kadar birçok faydasıyla tüketilmesi gereken besinlerdendir. Bezelyenin sağlığa faydaları ise şöyle sıralanabilir;

Taze Bezelye Kaç Kalori?

Pişmiş Taze Bezelye Kaç Kalori?

Taze Bezelye Konservesi Kaç Kalori?

bezelye yemeği kaç kalori

 Bezelye Yemeği Kaç Kalori

 

Exit mobile version