En Güzel Yemek Tarifleri

Muhallebi Kaç Kalori

muhallebi kaç kalori

muhallebi kaç kalori

Osmanlı mutfağının en sevilen yemeklerinden olan muhallebi, günümüzde bir tatlı türü olarak sofralarda yerini almaktadır. Tercihe göre etsiz ve etli olarak yapılabilen muhallebiyi tavuk etinin göğüs kısmı daha da lezzetlendirmektedir.

Osmanlı saray mutfağında sevilerek tüketilen muhallebi et ve şekerden hazırlanmaktaydı. Muhallebi hazırlanırken kullanılan malzemeler arasında et, safran, bal ve pirinç yer almaktadır. Türk mutfağında yüzyıllar evvel bir yemek türü olan muhallebi, günümüzde de tatlı olarak Türk mutfağındaki serüvenini sürdürmektedir.

Bayram sofralarından eksik olmayan muhallebi, özel günler ve ziyaretlerde de saray mutfağında yapılarak ikram edilirdi. Muhallebinin ünü zamanla saray mutfağını aşınca halkta, sütten yapılan bu yemeğe sofralarında yer vermeye başladı. Hatta sokak başlarında muhallebi satanlar oldu. Halk tarafından da çok sevilen muhallebi, zamanla gelişerek günümüzde birçok çeşidiyle damakları şenlendirmektedir. Hatta zayıflama sürecinde olanlar için özel hazırlanan diyet muhallebiler dahi bulunmaktadır.

Temel malzemelerini süt, nişasta ve şekerin oluşturduğu muhallebi kaç kalori? Muhallebinin her türünün kalori ve besin değerlerine bu yazıdan ulaşılabilir.

Sade Muhallebi Kaç Kalori

Aroma ve renklendirici içermeyen sade muhallebinin içeriğini süt, şeker ve nişasta oluşturmaktadır. Sade muhallebi hazırlanırken tercihe göre nişastanın yerine unda kullanılabilir. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında insanın içini ferahlatan muhallebi, lezzetiyle insanı kendisine hayran bırakmaktadır. Sade muhallebi hazırlandıktan sonra bazı pasta çeşitlerine krema olarak da katılmaktadır. Kreması sade muhallebiden hazırlanan pastalar ise o kadar lezzetli olur ki damaklarda iz bırakmaktadır. Sade muhallebi bebeklere katı gıdaya geçiş aşamasında da bolca yedirilmektedir. Ancak içeriğinde şeker barındıran sade muhallebinin tüketilirken ölçünün kaçırılmamasına çok dikkat edilmelidir.

Sade muhallebi kaç kalori? İşte sade muhallebinin kalori değerleri;

Kalori değerlerinin yüzde 71’ini karbonhidratlar, yüzde 20’sini yağlar ve yüzde 9’unu proteinler oluşturmaktadır.

Sade Muhallebi Besin Değeri (100 gram)

Kakaolu Muhallebi Kaç Kalori

Sade muhallebinin malzemelerine biraz kakao eklenmesiyle hazırlanan kakaolu muhallebi, muhallebiyi sade sevmeyenler için değişik bir alternatiftir. Kakaolu muhallebi hazırlanırken kakaolu çikolata eritilerek kakao yerine kakaolu muhallebiye katılabilir. Kakaolu muhallebi de sade muhallebi kadar sevilerek tüketilen tatlılar arasında yer almaktadır.

kakaolu muhallebi kaç kalori

Kakaolu muhallebi kaç kalori? İşte kakaolu muhallebinin kalori değerleri;

Kalori değerlerinin yüzde 59’unu karbonhidratlar, yüzde 21’ini yağlar ve yüzde 20’sini proteinler oluşturmaktadır.

Besin Değeri (100 gram)

Kadayıflı Muhallebi Kaç Kalori

Sade muhallebi hazırlandıktan sonra konacağı tatlı tabağının altına çıtır kadayıf serilir ve muhallebi tatlı tabağına ondan sonra konulur. Tatlı tabağına konan muhallebinin üstü de çıtır kadayıfla kaplandıktan sonra servis edilir. Sadece tadıyla değil, görünüşüyle de insanı cezbeden kadayıflı muhallebinin kalori değerleri sade muhallebiye göre biraz yüksek olduğu için tüketirken ölçü kesinlikle kaçırılmamalıdır. Kadayıflı muhallebi için çıtır kadayıf marketlerde hazır olarak satılmaktadır.

kadayıflı muhallebi kaç kalori

Kadayıflı muhallebi kaç kalori? İşte kadayıflı muhallebinin kalori değerleri;

Kalori değerlerinin yüzde 80’ini karbonhidratlar, yüzde 13’ünü yağlar ve yüzde 7’sini proteinler oluşturmaktadır.

Besin Değeri (100 gram)

Damla Sakızlı Muhallebi Kaç Kalori

Damaklarda insanın hoşuna çok giden bir aroma bırakan damla sakızı, muhallebiye kattığı lezzetle de adından söz ettirmektedir. Kendi mutfağında pastane tarzı damla sakızlı muhallebi hazırlamak isteyenler, damla sakızlı muhallebiyi hazırlarken tercihe göre damla sakızlı vanilya veya damla sakızı parçalarını kullanabilirler. Damla sakızlı muhallebi hazırlamak için gereksinim duyulan damla sakızı, marketlerden damla sakızı tozu veya damla sakızlı vanilin şeklinde temin edilebilir.

Damla sakızı kaç kalori? İşte damla sakızının kalori değerleri;

Kalori değerlerinin yüzde 68’ini karbonhidratlar, yüzde 23’ünü yağlar ve yüzde 9’unu proteinler oluşturmaktadır.

Besin Değeri (100 gram)

Su Muhallebisi Kaç Kalori

Sütlü tatlılar sınıfında yer alan muhallebinin su muhallebisi çeşidi de bulunmaktadır. Su muhallebisi hazırlanırken içerisine çok az miktarda süt katılmaktadır. Süt yerine yoğun olarak su kullanıldığı için bu muhallebiye su muhallebisi denilmektedir. Muhallebinin diğer türleriyle kıyaslandığı zaman su muhallebisi daha az miktarda kalori içermektedir. Ayrıca su muhallebisi hazırlandıktan kısa bir süre sonra servis edilebilmektedir.

su muhallebisi kaç kalori

Su muhallebisi kaç kalori? İşte su muhallebisinin kalori değerleri;

Kalori değerlerinin yüzde 58’ini karbonhidratlar, yüzde 28’ini yağlar ve yüzde 14’ünü proteinler oluşturmaktadır.

Besin Değeri (100 gram)

Diyet Muhallebi Kaç Kalori

Halk tarafından çok sevilen muhallebiyi diyet yaparken de tüketmek için diyet muhallebi hazırlanabilir. Diyet muhallebinin içerdiği şeker miktarı çok düşük olduğu için diyet muhallebi, diyabetik beslenme tarzına da uygundur. Diyet muhallebide şeker dengesini sağlamak için içerisine bal katılmalıdır. Sade muhallebiyle kıyaslandığı zaman daha düşük miktarda karbonhidrat ve protein içermektedir. Diyet muhallebi kaç kalori? İşte diyet muhallebinin kalori değerleri;

Kalori değerlerinin yüzde 77 ‘sini karbonhidratlar, yüzde 1’ini yağlar ve yüzde 22’sini proteinler oluşturmaktadır.

Diyet Muhallebi Besin Değeri (100 gram)

Limon Pelteli Sakızlı Muhallebi Kaç Kalori

Kalori değerlerinin yüzde 56’sını karbonhidratlar, yüzde 34’ünü yağlar ve yüzde 10’unu proteinler oluşturmaktadır.

Besin Değeri (100 gram)

Vişneli Muhallebi Kaç Kalori

Kalori değerlerinin yüzde 59’unu karbonhidratlar, yüzde 34’ünü yağlar ve yüzde 7’sini proteinler oluşturmaktadır.

Besin Değeri (100 gram)

Çikolatalı Muhallebi Kaç Kalori

Kalori değerlerinin yüzde 50’sini karbonhidratlar, yüzde 38’ini yağlar ve yüzde 12’sini proteinler oluşturmaktadır.

Besin Değeri (100 gram)

Kayısılı Damla Sakızlı Muhallebi Kaç Kalori

Kalori değerlerinin yüzde 57’sini karbonhidratlar, yüzde 29’unu yağlar ve yüzde 14’ünü proteinler oluşturmaktadır.

Besin Değeri (100 gram)

Kuru Üzümlü Sakızlı Muhallebi Kaç Kalori

Kalori değerlerinin yüzde 58’ini karbonhidratlar, yüzde 28’ini yağlar ve yüzde 14’ünü proteinler oluşturmaktadır.

Besin Değeri (100 gram)

Exit mobile version