En Güzel Yemek Tarifleri

Mercimek Kaç Kalori

mercimek kaç kalori

mercimek kaç kalori

Kuru baklagiller grubunda yer alan mercimek denilince akla ilk önce kırmızı mercimek, daha sonrada yeşil mercimek gelir. Protein, karbonhidrat, demir, potasyum bakımından çok zengin, glisemik indeksi yok denecek kadar düşük, lif oranı ise çok yüksek olan mercimek kaç kalori?

Genellikle yemek yapımında kullanılan bir bakliyat türü olan mercimek nişasta oranı yüksek bir besindir. İçeriğindeki demir minerali, azot ve bitkisel proteinler sayesinde oldukça besleyici bir bakliyat türüdür. Kırmızı, sarı, yeşil ve kahverengi çeşitleri olan mercimeğin kalori değerlerini incelemeye kırmızı mercimekten başlayalım.

Kırmızı Mercimek Kaç Kalori

Kabuksuz olan kırmızı mercimeğin içeriğindeki nişasta oranı çok düşüktür. İçeriğinde bol miktarda antioksidan barındıran kırmızı mercimek, yine içeriğindeki yüksek lif sayesinde uzun süre tokluk hissi verir. Sağlıklı zayıflamak isteyenlerin öğünlerinden eksik etmemesi gereken kırmızı mercimek kaç kalori? Şimdi şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği kırmızı mercimeğin kalori değerlerine birlikte göz atalım.

kırmızı mercimek kaç kalori

Yeşil Mercimek Kaç Kalori

Yoğun fındık tadına sahip olan yeşil mercimeğin çok pişirilmesi dahi içeriğindeki vitamin ve minerallerin kaybolmasına neden olmaz. Pişirilirken kabuğu ayrıldığı için yemek ve püre hazırlanmasında çok uygun bir besindir.

A, B, C ve K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, sodyum, fosfor, potasyum ve çinko minerallerini içeriğinde bol miktarda barındırır. İçerdiği minerallerle metabolizmayı hızlandıran, vücudu zinde ve sağlıklı kalmasını destekleyen yeşil mercimek kaç kalori? Şimdi folik asit deposu yeşil mercimeğin kalori değerlerini birlikte inceleyelim.

yeşil mercimek kaç kalori

Yeşil Mercimek Yemeği Kaç Kalori

Kırmızı Mercimek Çorbası Kaç Kalori

Piyale Hazır Kırmızı Mercimek Çorbası Kaç Kalori

Mercimek Salatası Kaç Kalori

Mercimeğin Sağlığa Faydaları

Yeşil ve kırmızı mercimeğin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Mercimeğin sağlığa faydaları ise yeşil ve kırmızı mercimek olarak ayrı ayrı ele alınmalıdır. Şimdi yeşil ve kırmızı mercimeğin sağlığa faydalarını ayrı ayrı ele alalım.

Yeşil Mercimeğin Sağlığa Faydaları

Kırmızı Mercimeğin Faydaları

Exit mobile version