En Güzel Yemek Tarifleri

Kabak Kaç Kalori

kabak kaç kalori

kabak kaç kalori

Bizler, kabağı sebze sınıfında bir yiyecek sanarak tüketsek de içerdiği tohumlardan dolayı kabak bir meyve türüdür. Yaz aylarının sevilen meyvesi kabak, Cucurbitaceae familyasından olup, anavatanı Meksika ve Orta Amerika’dır. Dış kabuğu bıçakla soyulacak kadar sert olmasına rağmen içi oldukça yumuşak olan kabak, dolmasıyla, zeytinyağlı mezesiyle, salatasıyla ve üstünde dumanı tüten yemeğiyle yaz mevsiminde mutfaklarımızdan eksik olmaz.

Düşük kalorisiyle diyet yapanların yüzünü güldüren kabak kaç kalori? Yemeğinden dolmasına kadar kabağın kalori değerlerini okuyacağınız bu yazımızda, kabak zayıflatır mı sorusunun yanı sıra, kabağın sağlığa faydaları hakkında da bilgi edineceksiniz.

Kabağın Sağlığa Faydaları

Magnezyum, kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve sodyum mineralleri bakımından son derece zengin olan kabak, sinirleri yatıştırmasının yanı sıra vücudumuzu da temizlemektedir. Çekirdekleri sabit yağ içeren kabağın sağlığa faydaları ise şöyle sıralanabilir;

Kabak Zayıflatır mı?

Diyet yapanlar, öğün aralarında hem kalorisi düşük bir besin tüketmek, hem de karnım şöyle bir doysun diyorlarsa 100 gramında sadece 17 kalori barındıran kabak en ideal besindir. Metabolizmanın hızlanmasında oldukça etkili olan kabağın içeriğindeki A vitamini, vücut tarafından depolanan fazla yağların yakılmasında oldukça etkilidir. Ayrıca kabağın içeriğinde hem çözünebilen, hem de çözünemeyen lifler vardır. Kabağın içeriğindeki çözünebilen lifler kanı şekerden uzak tutarken, çözünemeyen lifler ise vücuda faydalı bakteriler üreterek vücudu temizler ve sağlığımızı korur.

Kabak Kaç Kalori

kabak kaç kalori

Pişmiş Kabak Kalori

Kabak Tatlısı Kaç Kalori

Kıymalı Kabak Yemeği Kaç Kalori

kabak yemeği kaç kalori

Kabak Mücver Kaç Kalori

Kabak Dolması Kaç Kalori

Yeşil Kabak Çorbası Kaç Kalori

Kabak Çekirdeği Kaç Kalori

Yoğurtlu Cevizli Kabak Kaç Kalori

Exit mobile version