En Güzel Yemek Tarifleri

Biberiyenin Faydaları Nelerdir

biberiyenin faydaları nelerdir

biberiyenin faydaları nelerdir

Şifalı baharatlar arasında yer alan biberiye ağrı kesici ve iltihap sökücü olarak çok eski zamanlardan beri yaygın olarak kullanılmaktadır. Nörolojik ve sinirsel problemlere de çok iyi gelen biberiye Alzheimer ve demans rahatsızlıklarına karşı çok ciddi koruma sağlar. Aynı zamanda hafızayı da kuvvetlendirmektedir. İçeriğinde çok sayıda vitamin ve mineral barındıran biberiye çok kuvvetli antioksidan özelliği olan bitkiler arasındadır. Biberiyenin yağı ise vücudumuzdaki serbest radikallerle mücadele ettiğinden kansere karşı koruma sağlar. Eklem hastalıklarına ve kas spazmına çok iyi gelen biberiye kalp sağlığını desteklemekte ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirmektedir. Biberiyenin hem kendisi, hem yağı, hem de çayı sağlığımız için şifa kaynağıdır.

Biberiye Nedir?

Lezzetiyle olduğu kadar sağlığa olan faydalarıyla da çok eski tarihlerden bu tarafa kullanılan biberiye nedir? Ballıbabagiller ailesinden olan biberiye Akdeniz bölgesinde yetişen ve boyu 2 metreye kadar ulaşabilen bir bitki türüdür. Çiçekleri mavi ve eflatun renkte, kokusu ise oldukça hoş olan biberiye bitkisinin yaprakları ve çiçekleri ise esans üretiminde kullanılmaktadır. Yine kuru ve taze halde olan yapraklarından çay ve baharat üretilmektedir. Ayrıca yiyeceklerin raf ömrünü artırmada doğal antioksidan olarak biberiye bitkisinden elde edilen özler kullanılmaktadır.

Biberiyenin Sağlığa Faydaları

Biberiye bitkisi A ve C vitaminlerinin yanı sıra B1 (tiamin), B6 (piridoksin) ve B9 (folat) vitaminleri açısından çok zengindir. İçeriğinde bol miktarda bulunan mineraller ise magnezyum, bakır, demir, manganez ve kalsiyumdur. İçeriğinde çok düşük oranda sodyum barındıran biberiye bitkisi diyet lifi ve doymuş yağ oranı oldukça yüksek bir bitki türüdür. Biberiyenin sağlığa faydaları ise şöyle sıralanabilir;

Biberiye Yağının Sağlığa Faydaları

Biberiyenin kendisi gibi yağının da sağlığa sayısız faydaları vardır. Sözü fazla uzatmadan biberiye yağının sağlığa faydaları hakkında sizleri bilgilendirelim.

biberiye yağının sağlığa faydaları

Biberiye Çayının Sağlığa Faydaları

Biberiyenin sağlığa faydaları hakkında bilgi sahibi olanlar, biberiye çayını bitki çayı olarak özellikle içmektedir. Biberiye çayının sağlığa faydaları hakkında şunlar söylenebilir;

biberiye çayının sağlığa faydaları
Exit mobile version