En Güzel Yemek Tarifleri

Balık Kaç Kalori

balık kaç kalori

balık kaç kalori

İnsanın sağlıklı ve uzun bir ömür sürmesi için en güçlü besinler arasında yer alan balık, yüzyıllardan beri insanoğlu tarafından sevilerek tüketilmektedir. Doğada yüzlerce türü bulunan balığı insanoğlu tatlı su ve tuzlu su balığı olmak üzere ikiye ayırmıştır. Sazan, somon ve alabalık tatlı su balıkları arasında başı çekerken, palamut, mercan ve orkinos ise tuzlu su balıkları arasında başı çekmektedir.

Peki, Omega-3 yağ asitleri bakımından çok zengin olan balık kaç kalori? Sağlıklı ve dengeli beslenmenize yardımcı olmak ve ideal kilonuzu korumanız için balığın kalori değerlerini sizler için araştırdık.

Balık Kaç Kalori?

Balığın içerisinde iyot, fosfor, demir ve kalsiyumun yanı sıra B12, A ve D vitaminleri bol miktarda bulunmaktadır. Ayrıca balık, Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri bakımından da çok zengin bir besindir.

Sağlıklı bir yaşam için tüketilmesi ihmal edilmemesi gereken besinler arasında yer alan balık kaç kalori? Balığın kalori değerlerini her bir balık türüne göre ayrı ayrı kaleme aldık. Her bir balığın içerdiği kalori değeri çiğ olarak verilmiş, pişirme tekniği dikkate alınmamıştır.    

Alabalık Kaç Kalori

Dil Balığı Kaç Kalori

Hamsi Kaç Kalori

Kefal Kaç Kalori

Levrek Kaç Kalori

Lüfer Kaç Kalori

lüfer balığı kaç kalori

Palamut Kaç Kalori

Sazan Kaç Kalori

Somon Kaç Kalori

somon balığı kaç kalori

 

Ton Balığı Konservesi Kaç Kalori

ton balığı kaç kalori

Turna Balığı Kaç Kalori

Uskumru Kaç Kalori

Istakoz Kaç Kalori

Karides Kaç Kalori

İstiridye Kaç Kalori

Exit mobile version