En Güzel Yemek Tarifleri

Sivilceye Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer

sivilceye ne iyi gelir, nasıl geçer

sivilceye ne iyi gelir, nasıl geçer

Günümüzde neredeyse herkesin adeta kabusu olan sivilceler, özellikle ergenlik çağına giren gençlerde vücudun her tarafına yayılmaktadır. Özellikle yüzde çıktığı zaman estetik görünümü bozduğu için insanı rahatsız eden sivilcelere ne iyi geldiği ile ilgili internet ortamında yapılan araştırma sayısı bir hayli fazla olunca bizlerde sizler için ‘Sivilceye ne iyi gelir, nasıl geçer?’ sorusunun yanıtı hakkında detaylı bir araştırma yaptık.

Bu makalemizde sivilcenin neden olduğunu, sivilcenin nasıl geçtiğini ve sivilceye iyi gelen bitkisel tedavi yöntemlerini okuduktan sonra sivilcelerinizden kısa sürede kurtulmak için harekete geçeceksiniz. Sivilce yüzünden cildiyle arası açık olanları cildiyle dost yapacak bu makalemizi keyifle okumanız dileğiyle.

Sivilce Neden Olur?

Vücutta ve yüzde sivilce oluşumunu birçok faktör tetikleyebilir. Burada ‘Sivilce neden olur?’ sorusunun yanıtını ararken belli başlı faktörlere değineceğiz. İşte o faktörler;

Vücutta ve yüzde sivilce oluşumunun temel nedeni çağımızın hastalığı olarak da görülen strestir. Özellikle günlük yaşamları aşırı stres altında geçen insanların vücutlarından ve yüzlerinden sivilcenin eksik olmadığı gözlemlenmiştir.

Beslenme tarzındaki yanlışlıklarda sivilce oluşumunu tetiklemektedir. Özellikle abur cubur olarak adlandırılan cips, kraker ve içeriğinde aşırı yağ barındıran paketli gıdaların tüketilmesi hem vücutta, hem de yüzde sivilce oluşumuna neden olmaktadır.

Vücutta ve yüzde oluşan sivilcelerin nedeni genetik etkenlerde olabilir. Özellikle sağlıklı ve dengeli beslenenler ile günlük yaşamlarında aşırı strese maruz kalmayanların vücutlarında ve yüzlerinde oluşan sivilcelerin nedeni genetik olabilir.

Sivilceye Ne İyi Gelir?

Günümüzde sivilceyle mücadele eden, hatta savaşan ve çoğu zamanda bu savaşı kaybettiği için cildiyle küs olan birçok insan için ‘Sivilceye ne iyi gelir?’ sorusunun yanıtı can alıcıdır. Şimdi bu can alıcı soruyla ilgili yaptığımız araştırmadan elde ettiğimiz sonuçları sizlerle paylaşıyoruz.

Limon ve Karbonat

Doğal bir sivilce dökücü arayanlar için cildi temizleyen ve cilt gözeneklerini açan limon ve karbonatın birleşimi en doğru tercih olacaktır. Halk arasında kullanımı çok yaygın olan bu karışım sivilce ve akne gibi cilt sorunlarını yok eder. Bu nedenle sivilce ve akneyle mücadeledeki etkisi mucizevidir. Bu karışımı cilde uygularken bu karışımla ıslatılan pamuk sivilce ve akne olan bölgelere sürülür. Bu karışımın düzenli olarak uygulanmasından etkili sonuç alınma olasılığı oldukça yüksektir.   

limon ve karbonat tedavisi

Limon Suyu ve Tarçın

Sivilceyle mücadelede etkili doğal seçeneklerden bir diğeri de limon suyu ve tarçın karışımıdır. Çok güçlü bir antibakteriyel etkiye sahip olan bu karışım, sivilce oluşumunu tetikleyen bütün etkenleri yok eder. Üstelik bu karışımın gün içerisinde istenildiği kadar uygulanmasında bir sakınca yoktur. Bu karışım düzenli olarak uygulanırsa 1 hafta içerisinde sivilcelere karşı etkili bir sonuç aldığınızı kendi gözlerinizle gözlemleyeceksiniz. Ayrıca bu karışımın içeriğinde yer alan tarçın, cilt sağlığı için oldukça faydalıdır ve cildi besler.

limon suyu ve tarçın tedavisi

Lavanta Çayı

Sivilcelere karşı etkili bitkisel çözümler arayanların imdadına lavanta yetişmektedir. Lavanta çayını düzenli olarak 1 ay boyunca sivilce olan bölgeye sürdüğünüz takdirde lavanta ciltteki sivilceleri dökeceği gibi sivilceli bölgede iz kalmasını da engelleyecektir. Sivilceli bölgeye lavanta çayını uyguladıktan sonra çok rahatlıkla fark edilebilen farkı sizde gözlemleyeceksiniz. Lavanta çayının sivilcelere karşı etkisinde sizleri sevindirecek bir başka hususta lavantanın yeni sivilce oluşumunu engellemesidir.

lavanta çayı tedavisi

Limon ve Yoğurt

Antibakteriyel etkiye sahip olan limon ve yoğurt karışımı sivilcelere adeta ilaç gibi etki ederek sivilceleri yok etmektedir. Limon ve yoğurt karışımını yüzünüzde ve vücudunuzda sivilce oluşan bölgelere sürekli uygulayabilirsiniz. Sivilceleri çok kısa sürede dökecek olan bu karışım cildinizi de diri tutacaktır. Bu karışımın cilde önemli faydalarından bir diğeri de cildi onarması ve zamanla eski görünümüne kavuşturmasıdır.   

limon ve yoğurt tedavisi

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilceye evde rahatlıkla uygulanabilecek bitkisel çözümler arayanlar, ‘Sivilce nasıl geçer?’ sorusuna yanıt aramaktadır. Sivilceleri geçiren 4 bitkisel tedavi yöntemini sizlerle paylaşıyoruz. İşte evde rahatlıkla uygulanabilecek o bitkisel tedaviler;

Yeşil Çay

Sivilce oluşumunun önüne geçmenin en iyi yöntemlerinden biride yeşil çayı düzenli olarak içmektir. Sağlığa birçok faydası olan bu bitkisel çayı gün içerisinde istediğiniz kadar içebilirsiniz. Yeşil çayın en önemli özelliklerinden biride yeni sivilce oluşumunu engellemesidir. Cildi onardığı gibi ciltteki yaşlanma belirtilerinin izlerini de silmektedir. Vücudundaki ve yüzündeki sivilcelere doğal çözüm arayanlar yeşil çayı düzenli tüketmelidir.

Elma Sirkesi

Vücudunda ve yüzünde çıkan sivilcelere bir türlü çözüm bulamayanlar elma sirkesini mutlaka denemelidir. Antibakteriyel etkisiyle cilde çok iyi gelmektedir. Ayrıca antibakteriyel etkisi sivilce oluşumuna yol açan bakterileri öldürmektedir. Elma sirkesini bir pamuğa döktükten sonra 10 ila 15 dakika aralığında sivilce olan bölgeye uygulayın. Daha sonra temiz suyla durulayarak bölgeyi temizleyin. Elma sirkesinin sivilcelere karşı etkili olması için her gün 3 defa uygulanması tavsiye edilmektedir.

Ceviz Yaprağı

Sivilcelere karşı bir hayli etkili olan ceviz yaprağı tedavisi için taze ceviz yapraklarına gereksiniminiz olacak. Taze ceviz yapraklarını kaynar suya atarak yarım saat beklenir. Daha sonra suyun soğuması için bir yarım saat daha beklenir. Bir pamuk soğuyan ceviz yapraklı suyla ıslatıldıktan sonra yüzdeki veya vücuttaki sivilceli bölgelere sürülür. Sivilcelere etkisi bir hayli fazla olan bu tedavi yöntemini herkes uygulayabilir.

Bal

Sivilcenin bir diğer şifası da baldır. Ayrıca cildi onarmasının yanı sıra doğal yollardan daha iyi bir cilde sahip olmak için iyi bir alternatiftir.  

Exit mobile version