En Güzel Yemek Tarifleri

Brokolinin Faydaları Nelerdir

brokolinin faydaları nelerdir

brokolinin faydaları nelerdir

Türk mutfağının gözde sebzelerinden olan brokoli, turpgiller ailesine ait yeşil yumrulu bir sebze türüdür. Bir kış sebzesi olan ve ılıman iklimde yetişen brokoli ülkemizde en fazla Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir.

Haşlanarak, yemeği ve salatası yapılarak ya da çiğ tüketilebilen ‘Brokolinin sağlığa faydaları nelerdir?’ Uzmanlar, brokolinin sağlığa faydalarını saya saya bitiremiyor. Kalp ve kemik sağlığını destekleyen, beyin ve karaciğere mucizevi faydaları olan brokoli, vücudumuzu saç telimizden ayak tırnağımıza kadar koruyor. Şimdi brokolinin sağlığa faydalarına birlikte göz atalım.

Brokolinin Faydaları Nelerdir?

Brokolinin sadece içeriden değil, dışarıdan da sağlığa pek çok faydası vardır. Organ hasarlarına ve çevredeki olumsuzlukların neden olabileceği rahatsızlıklara karşı çok ciddi koruma sağlayan ‘Brokolinin sağlığa faydaları nelerdir?’ Brokolinin sağlığa faydaları hakkında şunlar söylenebilir.

brokolinin faydaları nelerdir

Brokoli Suyunun Sağlığa Faydaları

Bütün sebzelerin sağlığa olan faydalarından en üst seviyede istifade edebilmek için taze olarak tüketilmesine çok dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca sebzeler yanlış koşullarda saklanır ve pişirilirse vitamin ve mineral kaybına uğrar. Bu da besin değerlerinin azalmasına neden olur. Bunu engelleyebilmenin tek yolu da her sebzenin yapısına uygun bir işlemden geçirilmesidir.

Brokoli suyunun sağlığa faydaları son senelerde daha iyi anlaşılsa da besin değerlerini kaybetmemesi için kalın dallarından ayrıldıktan sonra haşlama ısısının doğru ayarlanması gerekiyor. Brokolinin haşlanırken besin değerini kaybetmemesi için haşlama suyu buhar elde edecek ısıda olmalı ve sıcak suyun içerisinde ılıması beklenmelidir. Daha sonra elde edilen brokoli suyu gün içerisinde belli aralıklarla 500 ml kadar içilir. Sağlığa faydaları ise şöyle sıralanabilir;

Brokoli Sapının Sağlığa Faydaları

Neredeyse bütün yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi brokoli sapının da sağlığa faydaları vardır. Brokoli sapının sağlığa faydaları arasında en önemlisinin sindirim sistemine olan faydalarının olduğu söylenebilir.

Brokolinin Bebeklere Faydaları

Küçük bir ağaç şeklindeki yapısıyla çocukların dikkatini çeken brokoli, bebeklerin sağlığına da ciddi katkılar sağlamaktadır. Bebeklerde ek gıdaya başlandıktan sonra mama yerine çorbalara katılan brokolinin bebeklere faydaları hakkında ise şunlar söylenebilir;

Brokolinin Prostata Faydaları

Brokolinin Hamilelere Faydaları

Demir ve folik asit bakımından çok zengin olan brokolinin hamilelere faydaları ise şöyle;

Exit mobile version